Turun Skanssi

Kasvava Skanssin alue esittäytyy uutena ekologisena asuinalueena. Suunnittelutyön käynnistävässä työpajassa kartoitettiin pitkän kaavaprosessin olemassa olevia ideoita sekä syvennyttiin ajatuksiin ekologisuudesta ja Jan Gehlin ihmislähtöisestä kaupungista.

Yhteisen aivoriihen jälkeen suunnitelma sai uuden suurmuodon, joka hakee innoitusta laskevasta laaksosta rakennusmassojen korkeuden laskiessa etelään ja vehreiden korttelipihojen soljuessa viljelypastojen kautta osaksi puistoa. Terassoituvista rakennusmassoista aukeaa näkymiä alueen sydämeen, uuteen keskuspuistoon sekä itälaitaa suojaavaan metsään. Vehreys virtaa luonnosta pihoille, parvekkeille julkisivuihin ja rakennusrunkoihin. Arkkitehtuurin muotokieli ja käytetyt rakennusmateriaalit, kuten puu, tukevat vihreitä tavoitteita. Kasvihuoneiden, jakamistalouden ja miellyttävän, pienimittakaavaisen kävelyverkoston osalta Skanssi kannustaa asukkaita ekologiseen elämäntapaan.

Projektin
tiedot

Sijainti

Skanssi, Turku

Asiakas

Turun kaupunki

Laajuus

130 000 k-m2

Aika

2019